ධාන්ය වර්ග කියන්නෙ ලොකු පොඩි කවුරුත් ඒ තරම්ම ආසාවෙන් කන දෙයක් නම් නෙමෙයි. නමුත් ඒවා ආස හිතෙන විදිහට හැදුවොත් කන එක නවත්තන්න බැරිවෙයි. අද අපි ගෙනාවෙ කඩල විවිධ රසයෙන් හදාගන්න පහසු ආහාර වට්ටෝරු කිහිපයක්. ඔබත් මේ රසවත් ආහාර සකසා දෛනික ආහාර වේලට වෙනසක් එක් කරගන්න අමතක කරන්න එපා.
දියණිය හෝ පුතණුවන් වේවා තමන්ගේ ආදරණීය දරුවන්ගේ සෑම උපන් දිනයක්ම මවුපියන්ට හරිම වැදගත්. ඒ නිසාම තමන්ට හැකි ආකාරයට, තම උපරිම ශක්ති ප්රමාණයෙන් එය ලස්සන සැමරුම් දිනයක් කරගන්නටයි සැමවිටම උනන්දු වන්නේ,
ආදරවන්තයින්ගේ දිනය පෙම්වතුන්ට සුවිශේෂී එකක් වුවත් එය සමරන්නේ පෙම්වතුන් පමණක්ම නොවේ. පවුලේ ආදරණීයයන් සමග වුවත් ඉතාම ළෙන්ගතු බවින් යුතුව වැලන්ටයින් දිනය හෙවත් ආදරවන්තයින්ගේ දිනය සැමරීමට පුළුවනි. ආදරවන්තයින්ගේ දිනය රස මතකයක් බවට පත් කරගන්නට මේ අතුරුපස ඉවහල් වනවා නොඅනුමානයි.
චොකලට් මූස්
චොකලට් මූස් ඔබ ආසාවෙන් රස විඳින අතුරුපසක් වනවාට සැක නැහැ. එය ආදරවන්තයන්ගේ දිනයේ දී ඔබව තව තවත් රස ගන්වාවි.
ඩාක් කුකිං චොකලට් ග්රෑම් 160 ක් (පොඩියට කපාගන්න)
බිත්තර 3 ක්
සීනි ග්රෑම් 70 ක්
බටර් ග්රෑම් 50ක්
වැනිලා තේ හැඳි එකක්
* පළමුවෙන් චොකලට් ඩබල් බොයිල් කර හොඳින් දිය වූ පසු එයට බටර් ටික එකතු කර කලවම් කරගන්න.
* මද රස්නෙ දී ම වෙන්කරගත් බිත්තර කහ මඳ චොකලට් මිශ්රණයට එකතු කරගන්න.
* එයටම වැනිලා තේ හැන්දක් එක් කරන්න.
* පසුව වෙන්කරගත් බිත්තර සුදු මද හිම මෙන් බීට් කරගන්න.
* එයට සීනි ටිකෙන් ටික එකතුකර ගනිමින් නැවතත් බීට් කරගන්න.
* බිත්තර කහ මද එකතු කරගත් චොකලට් මිශ්රණය හොඳින් නිවුණු පසු එයට ගසාගත් බිත්තර සුදු මදය ද එකතුකර කලවම් කරගන්න.
* විනිවිද පෙනෙන වීදුරු භාජනයකට දමා පැය කිහිපයක් ශීතකරණයේ තබන්න.
* ස්ට්රෝබෙරිවලින් සරසා අමුත්තන්ට පිළිගන්වන්න.
Tarunie
හැඩට වැඩට අඳින්න පලඳින්න, ලස්සනට ඉන්න කාන්තා අපි හැමෝම හරිම කැමතියි. ඒනිසාම ඕනෑම කාන්තාවක් රූපලාවණ්ය පිළිබඳත් උනන්දුයි. ඒ වගේම රූපලාවණ්ය ක්ෂේත්රයේ නිරත වී සිටින වැඩි දෙනෙක් කාන්තාවන්.
නිවාඩු පාඩුවේ කේක් කෑල්ලක් කාලා තේ කෝප්පයක් රස විඳින්න කවුද අකැමැති. පුංචි පැටවු, වැඩිහිටියෝ කියලා වෙනසක් නෑ මේ කවුරුත් කේක්වලට බොහොම කැමැතියි.
බටර්, චොකලට්, ස්ට්රෝබෙරි, රිබන් ආදී වශයෙන් විවිධ රසයට කේක් වර්ග බොහෝමයි. හැබැයි ගෙදර හදන උණු උණු පොල් කේක් කෑල්ලක රස මේ සියල්ලටම වඩා වැඩියි. ඒනිසා සති අන්තයේ විවේකී හැන්දෑවට පවුලේ අයත් එක්ක එකතු වෙලා මේ පොල් කේක් එකක් හදලා රස බලන්නකෝ කොහොමද කියලා.
අවශ්ය ද්රව්ය
* පොල් ගෙඩි එකහමාරක ගා ගත් පොල් ( ලොකු පොල් බෑ තුනක පොල් )
* පැණි බෝතල් 1/2ක්
* ලොකු බිත්තර 04ක්
* කපාගත් කජු මද ග්රෑම් 50ක්
* පිටි ග්රෑම් 200ක්
* සීනි ග්රෑම් 50 - 100ක්
* බේකින් පවුඩර් තේ හැඳි දෙකක්
* බේකින් සෝඩා කපාපු තේ හැඳි 01ක්
* එනසාල් සහ කරාබුනැටි කුඩු ස්වල්පයක්
* රස අනුව ලුණු ස්වල්පයක්
සාදන ක්රමය
* සීනි ස්වල්පයක් බඳුනකට දමා ළිප තබන්න. එය රන්වන් පැහැයට හැරීගෙන එනවිට ජලය ස්වල්පයක් එකතුකර කැරමල් සාදාගන්න.
* දැන් සාදාගත් මේ කැරමල්වලට ඉතිරි සීනි ටික දමා උණු වෙන්නට හරින්න. එයටම එනසාල්, කරාබු නැටි මිශ්ර සුවඳ කුඩු ස්වල්පයක් සහ ලුණු අවශ්ය පමණට එකතු කරන්න.
* මෙය තරමක් ඝන පැණි ද්රාවණයක් බවට පත් වීගෙන එද්දී සිහින්ව ගා ගත් පොල් ටික ද දමා සාමාන්ය ආකාරයට පොල් පැණි සාදා ගන්න.
* එලෙස සාදාගත් පොල් පැණි ටිකට ඔබ මිලදී ගත් පැණිවලින් භාගයකට ටිකක් වැඩි ප්රමාණයක් දමා හොඳින් නිවෙන්නට තබන්න.
* දැන් බිත්තර ටික කඩා බඳුනකට දමා විස්ක් එකකින් හොඳින් ගසා ගන්න.
* පිටි ටිකට බේකිං සෝඩා සහ බේකිං පවුඩර් මිශ්රකර තෙවරක් හළාගන්න.
* කජු ටික සාමාන්ය කැබලිවලට කපාගන්න. අවශ්ය නම් ඇට ඉවත්කර කපා ගත් රටඉඳි ග්රෑම් 50කුත් මෙයට එකතු කළ හැකියි.
* දැන් හළාගත් පිටිවලට මේ කජු, රටඉඳි කැබැලි දමා මිශ්ර කරන්න. අනතුරුව ගසාගත් බිත්තර මිශ්රණයට හළාගත් පිටි ද ටික ටික දමමින් හොඳින් කලවම් කරගන්න.
* පිටි, බිත්තර, කජු ආදිය හොඳින් කලවම් වූ පසුව සාදා නිවෙන්නට තැබූ පැණි පොල් ටිකත් මෙයට දමන්න. අනතුරුව සියල්ලම හොඳින් මිශ්ර කරන්න.
* ඉන්පසුව මේ මිශ්රණය කලින් සකස් කරගත් බේකිං ට්රේ එකට දමා තුනී කරගන්න. ( බේකිං ට්රේ එකේ පතුලට පත්තර කොළ තුනක් පමණ නවා දමන්න. ඊට උඩින් තෙල් කඩදාසියක් දමා කේක් ට්රේ එක සාදා ගන්න.)
* දැන් සෙල්සියස් අංශක 180ට රත් කරනලද අවන් එකක දමා විනාඩි 45ක් පමණ බේක් කරගන්න.
* කේක් එක හොඳින් බේක් වූ පසුව විනාඩි කිහිපයකින් අවන් එකෙන් පිටතට ගෙන ටූත් පික් එකකින් එහි තැනින් තැන පොඩියට සිදුරු කරන්න. ඉන්පසුව ඉතුරු කරගත් පැණි ටික කේක් එක මතට වත් කරන්න.
* දැන් නැවතත් කේක් එක අවන් එක තුළට දමන්න. උඩින් වත් කළ පැණි, කේක් එකට උරාගෙන හොඳින් නිවෙන තුරුම අවන් එක ඇතුළතම තබන්න. අවන් එක නැවත ඔන් කරන්න එපා.
* කේක් එක හොඳින් නිවුණාට පසුව කෑලි කපා ආහාරයට ගත හැකියි.
උපදෙස් -
අප්ලන්ඩ් කේක් ඇන්ඩ් ඇකඩමිහි
කේක් නිර්මාණ ශිල්පිනී
චතූ රත්නායක
Tharunie
කරගැනීමට ඉතාම පහසුයි. ඒ වගේම කන හැම කටක් ගනේම අමතක නොවන රසයක් ඔබට රැගෙන ඒවි. Want a slightly different dessert to impress your friends? Chef Nadee suggests this unconventional biscuit cake. Easy to make, unforgettable with every bite.
අවුරුද්දේ සිට අවුරුදු 18 දක්වා දක්වා දියවැඩියාව සෑදීමට ජානමය වශයෙන් හැකියාවක් තිබුණත් එය සෑදෙන්නේ ඇතැමෙකුට පමණි. අප ජීවත්වන පරිසරයේ ඇති ආසාදනයක්, රසායනිකයක් හෝ එවැනි කවරම හෝ හේතුවක් නිසා දියවැඩියාව සෑදේ.
ආදරණීය හදවත් දෙකක් එකට බැදෙන සොඳුරු විවාහ මංගල්ය සුන්දර දිනය ඉතාමත් අලංකාරව මෙන්ම උත්කර්ෂවත් අන්දමින් සංවිධානය කරන්නයි හැමෝගෙම කැමැත්ත එහිදී විවාහ ගිවිස ගැනීම එක් දිනයකදීත්, විවාහ මංගල උත්සවය තවත් දිනකදීත් වශයෙන් සංවිධානය කරන අවස්ථාද පවතී.