ටෝස්ට් කරපු පාන් පෙති දෙකට බටර් ටිකක් ගාලා උදෑසන ආහාර වේල සම්පූර්ණ කරගන්නනේ ගොඩක් අය පුරුදු වෙලා ඉන්නේ. හැබැයි අද හදන විදිහට පාන් ටෝස්ට් හැදුවොත් උදෑසන ආහාර වේලට වෙනසක් එකතු වේවි.
මේ සඳහා පාන්පෙති කිහිපයක්, බිත්තර 5ක්, නැවුම් කිරි කෝප්ප 2ක්, සීනි මේස හැඳි 4ක්, වැනිලා ටිකක් සහ ලුණු ස්වල්පයක් අවශ්යයි. මුලින්ම පාන්පෙති ටික කුඩා කැබලිවලට කපාගන්න. බිත්තර, කිරි, වැනිලා හා සීනි භාජනයකට දමා හොඳින් බීට් කරගන්න.
එම මිශ්රණයට පාන් කැබලි එක් කර පොඩි නොවන ලෙස හොඳින් කලවම් කරගන්න. අවශ්ය ප්රමාණයට ලුණු ස්වල්පයක් එක් කර ගන්න. පසුව මෆින් ට්රේ එකකට බටර් ටිකක් ගාලා මේ මිශ්රණය සෙල්සියස් අංශක 180ට විනාඩි දමා 15ක් බේක් කරගන්න.
-Tharune
ඕනම පවුලක කන්න ආසම කෑම මොකක්ද කියලා අහුවොත් වැඩිම මනාපය ලැබෙන්නෙ කේක්වලට ඒ කේක් අතරිනුත් වැඩිම දෙනා කැමැති වෙන්නෙ චොකලට් කේක් වලට. අන්න ඒ නිසා අපි කියලා දෙන්න යන්නෙ හරිම ක්රමයට හරිම රසට චොකලට් කේක් එකක් හදාගන්න විදිහ.
ලස්සන වෙන්න, බර අඩු කරගන්න කවුද අකමැති. ඒත් ඩයට් කරන අයට තියෙන ලොකුම ප්රශ්නයක් තමයි මොනවද කන්නෙ බොන්නෙ කියන එක. ඉතිං එහෙම හිතන අයට අපි අද කියන්නේ හොඳම සුප් එකක් ගැන. මේ සුප් එක පවුලේ හැමෝම ලස්සන කරන්න වගේම පවුලේම පෝෂණයටත් වැදගත්. ඒ වගේම අඩුම වියදමකින් මේ සුප් එක හදාගන්නත් පුළුවන් වීම විශේෂයි. මේ තමයි රුව රකින වට්ටක්කා සුප්.
කුකුළු මස් ග්රෑම් 600ක්
ග්රීන් පෙපර් ග්රෑම් 50ක්
රෙඩ් පෙපර් ග්රෑම් 50ක්
ලස්සන පාටින් තිෙයන මේ වැනිලා බටර් කේක් එක තේ වෙලාවකට උපන්දින සාදයකට නියමෙට ගැළපෙනවා. බටර් කේක් එකක් හදාගන්න දන්න ඔයාලට මේ රිබන් කේක් එක හදන එක මහ ලොකු වැඩක් නෙමේ.
අවශ්ය ද්රව්ය
කොටුවට කපාගත් පිපිඤ්ඤා ගෙඩි 1ක්
සලාද කොළ
කොටුවට කපාගත් තක්කාලි
කොටුවට කපාගත් කොළ ඇපල් ටිකක්
පොල් බෑයක ප්රමාණයේ පොල් කොටසකට හදා ගනිමු.
අවශ්ය ද්රව්ය
* උඳු ඇට මේස හැඳි 1ක්
* කඩල පරිප්පු ඇට
මේස හැඳි 1ක්
01. මුලින් කැකිරි ගෙඩියක් අරගෙන ඒකෙන් සමාන්ය ප්රමාණයට කැබැලි කපාගන්න.
02. ඉන් පසු එකට කහ ටිකක් /මිරිස් කුඩු ටිකක් /අමුතුනපහ ටිකක් /බැදපු කරි පවුඩර් ටිකක් හා රස අනුව ලුණු දමා හොඳින් මිශ්ර කරන්න.
අවශ්ය දේවල්:
බත් කප් 2ක් (පමණට ලුණු දමා තම්බාගත්)
ඉස්සන් ග්රෑම් 200ක් (පිරිසුදු කර ලුණු සහ ගම්මිරිස් තැවරූ)
කැරට් කප් 1ක් (සිහින්ව දිගට කූරු කපාගත්)
කරවිල තිත්ත වුණත් කරවිල කන්න ආස අය ගොඩක් ඉන්නවා. කරවිල ආහාරයට එක් කර ගැනීම මඟින් රුධිරයේ සීනි මට්ටම පාලනය කරනවා කියලා කියනවා. කරවිල කරල් වගේම කොළත් ආහාරයට එකතු කර ගන්න පුළුවන්.
ඕනෑම විශේෂ අවස්ථාවක කේක් කෑල්ලක රස බලන එක දැන් අපිට පුරුද්දක්. බිබික්කන්, එහෙමත් නැත්නම් පොල් කේක් බොහෝ දෙනෙක් ආසාවෙන් රස විඳින කේක් වර්ගයක්. එකපාරට බලපුවහම මේ කේක් එක ටිකක් නත්තල් කේක් එකක් වගේ. ඒ වුණාට මේ කේක් එකට තියෙන්නේ ඒකටම ආවේණික වුණු වෙනමම රසයක්.
ලාංකේය ගෘහිණියන්ට ආහාර පිසීමේදී අත්යවශ්ය අමුද්රව්ය අතරින් මිරිස්වලට හිමිවන්නේ ප්රමුඛස්ථානයක්. අමුමිරිස්, වියළි මිරිස්, කෑලි මිරිස් සහ මිරිස් කුඩු ලෙසින් මිරිස් විවිධ ආකාරයට ආහාරවලට එකතු කරනවා.
කවුරුවත් වැඩිය නොකන, ඒත් හැදුවොත් රස හින්දම බෑ නොකියා කන කොස් ඇටවලින් හදන රස කෑම ගැන දන්නවද? නොදන්න අය ඉන්නවනම් ඔන්න අද හදමු.
Page 1 of 43