Monday, June 09, 2025
Follow Us
Cookery

පංචකල්‍යාණයෙන් හෙබි යුවතිය රූපසම්පත්තිය අතින් ඉතාම ඉහළින් සිටියි. ආයුර්වේද රූපලාවණ්‍ය ඔස්සේ ලස්සනවන්නට සිතන ඔබ මාංස කල්‍යාණය පිළිබඳ ද සැලකිලිමත් විය යුතුවේ.

Cookery

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

කුකුල් මස් කිලෝග්‍රෑම් 1
ලූනු ග්‍රෑම් 100

Cookery

ශ්‍රී ලාංකිකයන් වස විසෙන් තොර දේශීය ආහාරවලට හුරු කරවීමෙහිලා සුවිශේෂී කාර්යභාරයක් ඉටුකරන ස්ථානයක් ලෙස උමංදාව හඳුන්වාදිය හැකියි.

Cookery

සොසේජස් කන්න හැමෝම ආස වුණත්, එහි සෞඛ්‍යාරක්ෂිත බව ගැන ගැටලුවක් තිබෙනවා.

Cookery

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

සිහින්ව කපාගත් කුකුල් මස් ග්‍රෑම් 500
ගම්මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 1/2

Cookery

අලුත් අවුරුදු චාරිත්‍ර වාරිත්‍ර අහවර වුණත් අවුරුදු අසිරිය තාමත් හිත් පුරා පැතිරිලා. තෑගි බෝග පොදි බැඳගෙන යන නෑදෑ ගමන් වාගේම යාළු හිත මිතුරන් එකතුවන ප්‍රියසාද තාම අහවර නෑ.

Cookery

හොට් චොකලට් පානය කියන්නේ අපි හැමෝම කැමති පානයක්. නමුත් ගෙදරදීම රසවත් හොට් චොකලට් පානයක් හදා ගන්න නිවැරැදි ආකාරය ගැන අපි බොහෝ දෙනකුට වැටහීමක් නෑ. අපි අද ඔබට කියන්නේ ගෙදරදීම රසවත් හොට් චොකලට් ඩ්‍රින්ක් එකක් හදා ගන්නා ක්‍රම දෙකකි.

ඉතාලි ක්‍රමයට හොට් චොකලට්

කිරි කෝප්ප එකහමාරක්

සීනි මේස හැඳි 2ක්

කොකෝවා පවුඩර් මේස හැන්දක්

ඩාක් චොකලට්

කෝන් පිටි මේස හැන්දක්

ලුණු ස්වල්පයක්

වීප්න් ක්‍රීම් සහ කොකෝවා පවුඩර්

චොකලට් කුඩා කැබලිවලට කපා ගන්න

කෝන් පිටි සහ කිරි කෝප්ප බාගයක් බඳුනකට දමා ගන්න. හොඳින් මිශ්‍ර කරගන්න.

තවත් බඳුනකට කොකෝවා පවුඩර්, ලුණු සහ සීනි දමා කලවම් කරන්න. ඉතිරි කිරි ද එක් කර මඳ ගින්නේ රත් කර හොඳින් කලවම් කරන්න.

රත් වෙද්දී කිරි සහ කෝන් පිටි මිශ්‍රණය එක්කර හොඳින් හැඳි ගාන්න. ඉන්පසු සිහින්ව කපා ගත් චොකලට් එකතු කරන්න.

ළිප නිවා චොකලට් දිය වනතුරු හැඳි ගාන්න.

ඉන්පසු කෝප්ප වලට වත් කරගන්න. වීපින් ක්‍රීම් බීට් කර උඩින් දමා ගන්න.චොකලට් කුඩු ටිකක් ඉස ගන්න.

------------------------------

සිම්පල් හොට් චොකලට්

කොකෝවා පවුඩර් මේස හැඳි 1ක්

සීනි මේස හැඳි 1ක්

ලුණු ස්වල්පයක්

කිරි කෝප්පයක්

මාෂ්මෙලෝස්

ගා ගත් චොකලට්

වීපින් ක්‍රීම්

කුඩා සාස්පානක් ගෙන එයට කොකෝවා කුඩු, සීනි සහ ලුණු එකතු කරන්න. හොඳින් කලවම් කරන්න. කිරි ද එක්කර කලවම්කර ළිප තබා මඳ වේලාවක් රත්කර ගන්න. එය මග් එකකට වත් කරගන්න. එයට මාෂ්මෙලෝස් එකතු කරන්න. ගා ගත් චොකලට් ඉස අලංකාර කරගන්න. අවශ්‍ය නම් වීපින් ක්‍රීම් එකතු කරන්න.

උපදෙස්

විධායක සූපවේදී

සුජිත් ආරියරත්න

Tharunie

Cookery

සිත් පහන්වන බැතිබර වෙසක් සමය උදා වෙලා. උතුම් තෙමඟුල සිහිකරන වෙසක් පොහොයට හැමෝම සූදානම් වෙන්නේ පහන් සිතින්. ඒ නිසාම බෞද්ධ ජනතාව මේ සමයේ නිර්මාංස දිවි පෙවෙතක් ගත කරන්න වැඩි වැඩියෙන් නැඹුරු වෙනවා. ඒ නිසාම මේ නිර්මාංස ආහාර වට්ටෝරු කිහිපය ඔබටයි.

Cookery

හැමදාමත් සුවිශේෂී දේ පළමුවෙන්ම ඔබට රැගෙන එන තරුණී පුවත්පත හරහා උමංදාවේ සුවිශේෂ ආහාර සකසා ගන්නා ආකාරය ඔබට කියා දීමට අප සූදානම්

Cookery

රාත්‍රී ආහාර වේලක් සඳහා පහසුවෙන් පිළියෙළ කර ගත හැකි බිත්තර පැස්ටා

Cookery

මේ බක් මාසයේ අවසන් සතියයි. අනතුරුව උදා වන්නේ මැයි මාසය එහෙමත් නැත්නම් මල් මංගල මාසයයි. ආදරණීය හදවත් එකට බැඳෙන ප්‍රේමණීය මාසයයි.

Cookery

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

Cookery

ඉතාම පහසුවෙන් සාදාගත හැකි එළවළු බතක්

Cookery

අච්චාරු කා අතරත් ජනප්‍රිය වන අතර මැලේ අච්චාරු ඇතුළු අච්චාරු වර්ග රැසක් තිබේ.කෑම පිසීම කලාවක් කරගත්තු කෙනකුගේ අතින් පිළියෙලවන අච්චාරුවෙන් වෑහෙන රසය මතක් වේ.

Cookery

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

Cookery

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :-

කිරි සම්බා 1 kg(මෙයට සම්බා බාස්මති වගේ සහල් වර්ගයක් ගත හැකිය)

Cookery

අලුත් අවුරුද්ද කියන්නේ අලුත් අලුත් බලාපොරොත්තු ඇති කරන නැවුම් බලාපොරොත්තු සමඟ ජීවිතය පටන් ගන්න හොඳම කාලය.

Cookery

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

පොල්කිරි මිලිලීටර් 500

සීනී මේස හැඳි 4

කෝන්ෆ්ලා මේස හැඳි 4

කැමති වර්ණයකින් කලරින්

සාදාගන්නා ආකාරය

අමුද්‍රව්‍ය සියල්ල එකට මිශ්‍ර කර භාජනයකට දමා ළිප තබා මදගින්නෙ මිනිත්තු 7-8 ක් උකු වනතුරු මිශ්‍රකර ළිපෙන් බාගන්න. එම මිශ්‍රණය කොටස් දෙකකට බෙදා එක් කොටසකට කැමති වර්ණයක් යොදා වර්ණ දෙකෙන් තට්ටු දෙකක් හිටින සේ අතුරාගන්න. මද වේලාවක් නිවෙන්නට හැර පැයක් පමණ ශීතකරණයේ තබන්න.

Navaliya