Monday, April 29, 2024
Follow Us
නියම පදමට ‍ෙචාකලට් කේක්

ලොකු කුඩා කවුරුත් ආසාවෙන් රස විඳින ජනප්‍රිය කේක් එකකි මේ,

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

බටර් ග්‍රෑම් 250ක්

සීනි ග්‍රෑම් 250ක්

පිටි ග්‍රෑම් 225ක්

කොකෝ පවුඩර් ග්‍රෑම් 25ක්

බිත්තර 4ක් හෝ 5ක්

බේකින් පවුඩර් තේ හැඳි 1/2ක්

කිරි කෝප්ප 1/4ක්

සාදන ක්‍රමය

පළමුව බටර් කේක් සහ සීනි එක්කර හොඳින් ගසා ගන්න. ඉන්පසු බිත්තර එක බැගින් දමමින් ගසන්න. පිටි, කොකෝ පවුඩර් සමඟ එක්කර හළා ගන්න. දැන් හොඳින් ගසාගත් බටර් මිශ්‍රණයට පිටි ටික ටික දමා කලවම් කරගන්න. කිරිවලට බේිකින් සෝඩා දමා දියකර එය කේක් මිශ්‍රණයට දමා කලවම් කරගන්න. මෙහිදී මිශ්‍රණය දියාරු ගතියෙන් වැඩිවීම හෝ ගොරෝසු වීම වළක්වාගත යුතුයි.

කේක් එක ගසන විට සීනි දියවනතුරු තියා නොගැසිය යුතුයි. එසේ කිරීමට යාමෙන් මිශ්‍රණය දියාරු ස්වභාවයක් ගනියි.

එය කේක් එකෙහි තද ගතියක් ඇතිවීමට බලපායි. එලෙසම අවන් එකෙහි උෂ්ණත්වය අඩු වැඩිවීම්වලදී ද කේක් එකෙහි තදවීමක් අැතිවිය හැකියි. මෙහිදී කේක් එක මැදින් බැසීමට ද ඉඩ ඇත. සකසාගත් කේක් මිශ්‍රණය බේක්කර ගන්නා විට සෙල්සියස් අංශක 160ට තබා විනාඩි 45ක පමණ කාලයක් බේක්කර ගන්න.

චොකලට් එක සාදා ගන්නා අයුරු

චොකලට් කේක් එක සඳහා අප භාවිත කරනුයේ චොකලට් අයිසින් පමණි. මෙහිදී අප බටර් අයිසින් යෙදුවහොත් එහි රසය වෙනස් වෙයි.

චොකලට් අයිසින් සඳහා

බටර් ග්‍රෑම් 100ක්

අයිසින් සීනි ග්‍රෑම් 250ක්

මෙය බීට් කරන්න. ඉන්පසු චොකලට් හෝ කොකෝ පවුඩර් දමා මිශ්‍රකර ගැනීමෙන් චොකලට් අයිසින් සාදාගත හැකියි. වැනිලා එසන්ස් ස්වල්පයක් එක්කර ගැනීමෙන් රසය හා වර්ණය වැඩිපුර ගත හැකියි.

Tharunie