Saturday, April 20, 2024
Follow Us
සුදු ලූනු අච්චාරු

සුදුලූනු අච්චාරු කියන්නේ

ඈත අතීතයේ සිටම ආහාර රසවත් කරන්න භාවිත කරන දෙයක්. ඒත් ඇත්තටම සුදුලූනු කියන්නේ ආහාර රසවත් කිරීමට වඩා ඉහළ ප්‍රයෝජනවත් දෙයක් කිවුවොත් නිවැරැදියි. එමඟින් ඔබ පීඩා විඳින බොහෝමයක් රෝගවලින් මිදෙන්නටත් හැකියි. ඔබට නිතර නිතර උණ, ප්‍රතිශ්‍යාව වැලඳෙනවා නම් මෙන්න මේ විදියට අච්චාරුවක් හා සාදාගෙන ආහාරයට එකතු කර ගතහොත් ඔබට සැබෑ ම සුවයක් ළඟා කරගත හැකියි. මේ විස්මිත ඖෂධීය ගුණය සතු සුදුලූනු අච්චාරුවක් හදාගන්නේ මෙන්න මෙහෙමයි.

 

සුදුලූනු අච්චාරුව සාදා ගැනීමට මෙන්න මේ දේවල් අවශ්‍ය වෙනවා.

සුදුලූනු ග්‍රෑම් 250ක්

අබ කුඩු මේස හැඳි 2ක්

රස අනුව ලුණු ස්වල්පයක් ගම්මිරිස් කුඩු ස්වල්පයක් මිරිස් කුඩු මේස හැඳි 3 - 4 ක් උළුහාල් තේ හැඳි 1/2ක් ඉඟුරු මේස හැඳි 1ක් විනාකිරි කප් 1ක් හෝ 1 1/2ක්

හකුරු ග්‍රෑම් 50ක් හෝ සීනි ග්‍රෑම් 50ක් පමණ

තෙල් ස්වල්පයක්

 

සුදු ලූනු අච්චාරු මෙන්න මේ විදියට සාදා ගැනීම ඉතාම පහසුයි

 

පළමුව සුදු ලූනු පොතු හොඳින් ඉවත්කර සෝදා වතුර පෙරා තෙත්ව වියළී යන තුරු පිරිසුදු රෙදි කඩකින් පිස දා ගන්න. දැන් පෑන් එකකට තෙල් මේස හැදි 5-6ක් දමා මඳ ගින්නේ රත් වූ පසුව සුදු ලූනු දමන්න. එය තරමක් දුඹුරු පැහැය වනතුරුත් මඳඩගින්නේ බැදගන්න. රන්වන් පැහැයට හුරු පෙනුමක් ලැබෙන තුරු බැද ගත්තහම ආහාර රුචිකත්වය වැඩි කරගන්න පුළුවන්. දැන් මෙය නිවෙන්නට තබන්න. භාජනය ලිප තබා තෙල් මේස හැඳි 5-6ක් එකතු කරගන්න. ඒ විගසම එයට උළුහාල් ඉඟුරු දමා පසුව මිරිස්කුඩු එකතු කරගන්න. මෙහිදී ඔබ ඉතා අඩු ගින්දර තබාගන්නත් මතක තබා ගත යුතුයි. ඉන්පසු විනාකිරි, හකුරු හෝ සීනි රස අනුව ලුණු අවශ්‍ය ප්‍රමාණයට ගම්මිරිස් එකතු කරගන්න.මඳ ගින්නේ උයාගෙන සූදානම් කරගත් සුදුලූනු මෙයට එක් කර ගන්න. පෙර මිශ්‍රණයේ සුදු ලූනු සමඟ හොඳින් මිශ්‍ර කළ යුතුයි. පසුව උණු වතුරෙන් තම්බා වේලාගත් පිරිසුදු බෝතලයකට මේ සියල්ල දමන්න. දවස් දෙක තුනකින් පාවිච්චියට ගත හැකියි. ඔබට මෙය කල් තබා ගැනීමට ශීතකරණයක තබා ගත හැකියි.

Tharunie