Friday, April 26, 2024
Follow Us
අමුත්තන්ව පුදුම කරන හීන් බෝවිටියා කිරි අයිස් ක්‍රීම්

හීන් බෝවිටියා කොළ ග්‍රෑම් 200ක්

උකු පොල්කිරි කෝප්ප 2ක්

අයිසින් සීනි කෝප්ප 3/4ක්

හෙවි ක්‍රීම් කෝප්ප 1 1/2ක්

උකු කිරි මි.ලී. 200ක්

 

හීන් බෝවිටියා කොළ වංගෙඩියකට දමා කොටා ගත්තට පසු වතුර ස්වල්පයක් දමා, පිරිසුදු කපු රෙදි කැබැල්ලකට කොටා ගත් හීන් බෝවිටියා කොළ දමා යුෂ මිරිකා ගත යුතු වෙනවා. පසුව භාජනයකට හෙවි ක්‍රීම් සහ අයිසින් සීනි දමා හෑන්ඩ් බ්ලෙන්ඩර් එකකින් විපින් ක්‍රීම් එකේ ප්‍රමාණය දෙගුණයක් වී පුළුන් වගේ වන තුරු බ්ලෙන්ඩ් කරන්න. හෑන්ඩ් බ්ලෙන්ඩර් එකක් නැත්නම් අතින් වුණත් මේක කරන්න පුළුවන්.

 

මේ අතරම වෙනත් භාජනයකට උකු පොල්කිරි සහ උකු කිරි දමා හොඳින් මිශ්‍ර කරගත්තාට පස්සෙ ඒ මිශ්‍රණයටම හීන් බෝවිටියා යුෂ දමා නැවත මිශ්‍ර කර ගත යුතු වෙනවා.

 

පොල්කිරි, උකු කිරි සහ හීන් බෝවිටියා යුෂ මිශ්‍රණයෙන් බාගයක් අරගෙන බ්ලෙන්ඩ් කරපු හෙවි ක්‍රීම් සහ අයිසින් සීනි මිශ්‍රණයට එක්කර මිශ්‍ර කරන්න. පැතලි හැන්දක් භාවිතයෙන් හොඳින් මිශ්‍ර කරගන්නත් පුළුවන්. මිශ්‍ර කරගැනීම ඉතා සෙමෙන් කළ යුතුයි. එතකොට වායු බුබුළු වැඩි ප්‍රමාණයක් ඇතිවීම සිදු වෙනවා. එවිට අයිස්ක්‍රීම් එක මෘදු වේ. ඉතිරි ප්‍රමාණයත් ඒ විදියටම මිශ්‍ර කරගන්න.

 

දැන් මේ මිශ්‍රණය නොගැඹුරු භාජනයකට දමා පොලිතීන් හෝ ෆොයිල් එකකින් වසා පැය 8ක් පමණ අධිශීතකරණයේ තබාගත යුතු වෙනවා.

 

හෙවි ක්‍රීම් භාවිත කළ නිසා නිතර නිතර අයිස්ක්‍රීම් එක පිටතට ගෙන මිශ්‍ර කිරීම අවශ්‍ය වෙන්නේ නෑ.

 

අයිස් ක්‍රීම් පිළිගන්වන්න විනාඩි 5කටවත් කලින් අයිස් ක්‍රීම් එක අධිශීතකරණයෙන් පිටතට අරගෙන තබාගැනීම තමයි හොඳම ක්‍රමය.

Tharunie