Wednesday, April 24, 2024
Follow Us
ගෝවා බත්

බෙරි නොවෙන්න උයාගත් බත්

සිහින්ව ලියාගත් ගෝවා

තළාගත් සුදු ලූනු

ලියාගත්අමු මිරිස් කරල් 2ක් හා බී

ලූනු ගෙඩියක්

බටර් හෝ තෙල් මේස හැඳි 2ක්

පදමට ලුණු හා ගම්මිරිස් කූඩු

 

 

මුලින්ම භාජනයක් ළිප තබා බටර් හෝ

තෙල් දමා රත් කර එයට තළාගත් සුදු

ලූනු දාන්න. සුදු ලූනුවලින් බත් එකට රසක් වගේම හොඳ සුවඳක් එනවා. එයට ලියාගත් අමු මිරිස් හා බී ලූනු දමා බැදෙන්න හරින්න. අවසානයට ගෝවා, ගම්මිරිස් හා පදමට ලුණු දමා ඒ එක්කම බත් ටික දමා හැන්දකින් හොඳින් මිශ්‍ර කර උණුවෙන්ම කෑමට ගන්න.

මෙය ඔබට රාත්‍රීයට සකසා ගත හැකි පහසු කෑමකි. මේ බත විතරක් ම කෑමට ගත හැකියි. එහෙම නැත්නම් පරිප්පු හෝ අල කිරට සකසා එකතු කර ගත හැකියි. බිත්තරයක් තම්බා එකතු කර ගන්නත නැත්නම් මාළු කෑල්ලක් බැදලා එකතු කර ගන්නටත් හැකියි.

Tharunie