Thursday, April 18, 2024
Follow Us
කිරි ටොෆී

කිරි ටොෆී හදන්න කලින් අපිට ලෑස්ති කර ගන්න දේවල් ටිකක් තියෙනවා. මොකද මේක හැඳි ගාන්න පටන් ගත්තහම නොනවත්වාම හැඳි ගාන්න ඕනේ. එහෙ මෙහෙ දුවන්න බෑ.

මුලින්ම පැතලි ට්‍රේ එකක් හෝ ලෑල්ලක් බටර් ටිකක් ගා ලෑස්ති කර ගන්න ඕනේ (ප්ලාස්ටික් හැර)

අනිත් එක තමයි Nonstick භාජනයක්. ඒ වගේම හැඳි ගාන්න ටිකක් දිග ලී හැන්දක්.

මිශ්‍රණය පැතලි කිරීමට බටර් ගා ගත් ස්පැචුලා එකක් හෝ කෙසෙල් කොළයක්.

වතුර ටිකක් පුරවා ගත් පීරිසි කෝප්පයක්. මේ ට්ක ලෑස්ති කරගෙන තමයි අපි වැඩේට අත ගහන්න ඕනේ.

 

 

 

ටින් කිරි ටින් 1ක් (ග්‍රෑම් 390)

සීනි ටින් කිරි ටින් එකෙන් 1ක්

වැනිලා ස්වල්පයක්

පොඩිවට කපා ගත් කජු ටිකක්

තළාගත් කරදමුංගු ඇට (අවශ්‍ය නම් පමණක්)

බටර් මේස හැඳි 1ක්

 

හදන්න පටන් ගන්නකොට මේ හැමදේම ඔබේ අතේ දුරින් තියා ගන්න.

 

 

 

මුලින්ම ටින් කිරි හා සීනි Nonstick භාජනයකට දමා අඩු ගින්දරේ නොනවත්වාම හැඳි ගාන්න. අඩිය අල්ලන්න දෙන්න එපා. ටික වෙලාවකින් (විනාඩි 10කින් පමණ) මිශ්‍රණයේ බුබුළු දානවා. මේ අවස්ථාවේදී එයට බටර්, වැනිලා, කරදමුංගු හා කජු ටික එකතු කර නොනවත්වාම හැඳි ගාන්න.

එක දිගටම අඩු ගින්දරේ හැඳි ගාන කොට මිශ්‍රණය ළා දුඹුරු පාට වෙනවා. අතට පොඩි තද ගතියකුත් එනවා. (විනාඩි 20ක් විතර යනවා)

එක අවස්ථාවකදී මිශ්‍රණය තද පාට වෙලා එක ගුළියකට එනවා. ඒ වෙලාවේදී මිශ්‍රණයෙන් ටිකක් තේ හැන්දට අරන්, අර කලින් ලෑස්ති කරපු වතුර කෝප්පයට දමා අල්ලලා බලන්න අතේ ඇලෙනවා ද කියලා. හයි වෙනවා නම් පදම හරි.

පදම හරි යනකොට භාජනය වටේ ගෑවුණු ඒවා වේළෙනවා. දැන් ඉක්මනින්, පරිස්සමට මිශ්‍රණය කලින් බටර් ගා සූදානම් කර ගත් ලෑල්ලට හෝ ට්‍රේ එකට දමා ඉතා ඉක්මනින් නිවෙන්න කලින් ස්පැචුලා එකෙන් පැතලි කර ගන්න. ඒ එක්කම පිහියකින් කෑලි මාක් කර ගන්න. නිවුණාට පසු කෑලි වෙන්කර කෑමට ගන්න පුළුවනි.

Tharunie